Tolong klik ye. Membantu kan amalan mulia ^_^

Monday, June 7, 2010

Blogshop for today 90 dan 91

1 flying words
Salam semua!!


Sale yang hebat datang lagi. 
Cuti sekolah kan. 
Minat yang ni tak??

RM8.00


RM15.00



Nak tahu tak kain 1 Malaysia macam mana?? 
Pergi tengok dekat The Lovely Thread.
Lawaaaaa!!

RM60.00

RM60.00

Monday, May 31, 2010

Blogshop for today 87, 88 dan 89

0 flying words
Salam semua duhai pencinta pembelian online.
**Skema tak ayat**
 Hehehehe.




Blog Batik Valley ni tengah buat sales tau. 
Untuk cuti sekolah tau! Bagus kan.
Still minat yang plain?? 
Jalan-jalan kat sini, banyak choice tau ;)

RM10.00

RM10.00




Korang pernah tak beli baju kurung plain yang mana korang rasa akan jadi lagi cantek if ade beeds atas dia??
Mesti pernah kan. Tapi malangnya tak reti jahit **I had experienced that ;))**
Dekat Missallysya Accessories ada offer service tu. 
If minat, pergi tanya2 keyh .



Neck : RM60
End Sleeve : RM40




Tudung yang pattern ni yang panjang memang susa nak cari tau.
Tapi jangan risau. Dekat Serenity Shawl ada offer keyh.
Harga pon murah and diaorang memang tengah ada sales sekarang ;)
Cekidaud!!

RM35.00

RM35.00



Jum usha!

Saturday, May 29, 2010

Blogshop for today 84, 85 dan 86

0 flying words
Salam semua ;)



Pernah dengar Chi' Dor Design Store?? 
Item dekat blog ni comell! 
Tapi yang Miss TSD suka mestilah bag vintage ni. 
Selamat suka jugak >_<

RM35.00

RM 40.00




Bila visit blog Kelip-Kelip..
Mata memang tak lepas lah dari tengok top ni. Mengancam!
Boleh pakai dengan cardigan tau! Styleeee.

RM5.00

RM5.00




Ibu2 di luar tu, gelisah ehh apa nak bagi kat anak anda sebagai gadiah hari lahir??
Cuba tengok dekat Lovely Zahrah ni.
Cute kan!
Jangan lupa dapatkan tau!

RM27.00

RM22.00



Selamat berjalan!!



Blogshop for today 81, 82 dan 83

0 flying words
Selamat malam semua duhai blogger >_<
Ready untuk blogshop hari ini ye.



Pernah dengar Vietnam Chiffon?? Cantek!!
Berminat?? Jangan lupa visit Chic Anggun Kollection.
Untuk  pelbagai jenis tudung syria pon ada tau.

RM90.00

RM46.00




Nak tengok shawls comel tak?? 
Serius ni kali pertama Miss TSD tengok shawls macam ni. 
Teruja pon ada. Minat?? 
Singgah sebentar di Selendang.

RM10.00

RM10.00




Shawls pon dah ada yang tulis nama brand2 terkemuka dunia. 
Nak menjadi salah seorang yang ada tak??
 Jum usha Chic Shawl hari ni jugak tak!



Mari memeriahkan blog mereka ni ;)


Friday, May 28, 2010

Blogshop for today 78, 79 dan 80

0 flying words
Salam semua ;))
Indahnya pagi Jumaat ni kan. Okay2 Miss TSD akan mulakan mengreview bloghop anda ;))



Minat shawl yang design dia macam rama-rama tak?? 
Dekat Mesmerizeoutlet ada jual tau ;)

RM 10.00

RM10.00




Inner Syria kan tengah in kan sekarang, tapi betul kata puan punya blog Show Me Shawl Secret ni. Susah nak padankan warna yang kita nak untukyang berlayer-layer tu. 
Ada penyelesaiannya ;) Pergi jalan-jalan kat blogshop ni tau.

Ni inner yang anda boleh customize sendiri warnanya ;)

RM 25.00




Wah, tudung syria memang trend betol kan. Semua blogshop ada jual. Tapi kan. Susah nak cari yang tutup dada kan. Majoriti kan pendek. 
Tapi jangan risau di Anis EShop ni ada jual yang labuh punya.


RM 20.00



Haaaa, teruja tak?? Ape lagi,blogwalking sekarang! Pilihan di tangan anda ;0


Thursday, May 27, 2010

Pemakaian Sanggul Tinggi

1 flying words
Sekarang ni menjadi-jadi kan pemakaian sanggul tinggi ni. 

(Gambar hiasan)


Persoalannya, haram ke tak??? 


Ini ada sedikit ulasan.Luangkan masa anda untuk membaca ye. 
Sama-samalah kita mengambil manfaat dan mengingatkan yang lain. 
Wallahualam




Ingatan kepada semua, wanita yang tidak menutup aurat adalam dosa dan haram perbuatan tersebut. Wanita yang bersanggul tinggi yang tidak menutup aurat adalah dosa dan haram sepertimana dinyatakan oleh hadis yang pertama di atas. Masalah ini beza dengan wanita yang bertudung, tetapi mempunyai sanggul tinggi di dalam tudungnya.





Masalah sanggul rambut tinggi seperti bonggol unta ini mestilah dilihat dari tujuannya. Kenapa disanggulkan rambut tersebut? Adakah ia untuk diperlihatkan kepada orang ramai? Adakah untuk menjadikan dirinya cantik? Atau sebagainya. Menurut saya, kalau sanggul tersebut dibuat adalah untuk kecantikkan dan diperlihatkan oleh orang yang bukan mahram, maka ia haram kerana ia menimbulkan fitnah dan menarik perhatian lelaki yang bukan mahram. Ini jelas bahawa wanita Islam hanya boleh menghiaskan dirinya untuk suaminya sahaja dan tidak boleh untuk orang lain. 


Malangnya wanita Islam sekarang ini tidak tahu maksud perhiasan yang dibenarkan dalam Islam. Ada wanita yang memakai pakaian biasa di rumah dan hadapan suaminya dengan alasan tidak bergaya disebabkan duduk di rumah sahaja, senang nak buat kerja rumah dan sebagainya. Tetapi apabila wanita tersebut keluar rumah dengan pakaian serba cantik dan memakai minyak wanginya hampir sebatu bauannya sehingga menarik perhatian orang lain. Inilah yang dikatakan haram walaupun niatnya betul dan berpakaian kemas dan cantik.


Sanggul tinggi adalah harus apabila tidak menarik perhatian orang lain dan tidak mempunyai niat-niat yang tidak baik sepertimana dinyatakan di atas. Awas!!! Jika sanggul tersebut dapat menarik perhatian orang bukan mahram dan boleh membangkitkan syahwat orang lelaki lain, maka ia menjadi haram dan perlu menukar teknik sanggulnya dari tinggi menjadi rendah. Harus bersanggul tinggi dihadapan suaminya atau berpakaian cantik dihadapan suaminya, kerana ini adalah suruhan agama berhias untuk keselesaan suaminya.


Jika dilihat dari trend orang sekarang ini berfesion seperti sanggul tinggi dan fesion tudung yang semakin hari semakin menjadi-jadi fesion tersebut. Pendapat saya, jika fesion tersebut tidak melanggar hukum Islam atau syariat Islam tidak menjadi masalah. Kalau ia melanggar syariat Islam walaupun bertudung, tetapi berpakaian ketat seolahnya bertelanjang sepertimana yang ada sekarang, maka itu menjadi haram. Hadis Nabi Muhammad yang bermaksud :





“Dua golongan di kalangan ahli neraka yang tidakkan aku pandang iaitu kaum yang bersama mereka cemeti seperti ekor lembu yang dengannya digunakan memukul orang lain dan wanita-wanita yang berpakaian bagaikan bertelanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk membuat maksiat. Sanggul dikepala mereka ditusuk tinggi-tinggi seperti bonggol unta yang sangat lemah. Mereka ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya sedangkan sesungguhnya bau syurga itu sudah boleh dicium dari jarak demikian dan demikian.” (Riwayat Muslim).


Renung-renungkan ye.

Blogshop for today 75, 76 dan 77

1 flying words
Semakin hari, semakin ramai yang bertudung sopan dan manis. 
Tapi ingat ye kawan-kawan, kerana ALLAH tau, bukan sebab lain ye ;)




Sekarang tudung syria memang tengah in lah. Macam-macam design. Tengok yang mereka jual. Lawa kan.
Hanya di DAYANASHOP COLLECTION je tau!

RM43.00

RM23.00




I am a vintage lover! Confirm ramai lagi yang minat jugak kan.
Check out those stuff di 
Lawaaaaaaaa...

RM35.00

RM35.00




Sekarang makin banyak baju-baju yang lawa tapi tak boleh pakai sebab tak tutup aurat.
Tapi dunia ada alternatifnya.
Cek outfit ini di Floral Daisy Boutique, anda pilih !

RM29.90

RM20.00(legging sahaja)
Pandai-pandai nak pakai nanti ye legging tu, takut tersalah cara >_<


Moga hari anda bersinar cerah ye!
Related Posts with Thumbnails
 

The Shawls Detective Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template